Onsdag
Ännu en dag på jobbet.
igår skulle jag varit ledig, men så i förrgår kväll kl 22:00 skrev min chef och undrade om jag kunde ta hennes öppning, så visst gör man väl det, så det blev att öppna 4 dar i rad, ganska trött sen när man kom hem, det är mkt att som ska va klart innan öppning, man måste va kvick :)
idag har jag haft 09:30-16:00 pass, skönt, men man har börjat vänja sig vid öppning nu och få gå hem 13:30, så det var annorluna idag när man jobbade till 16:00, men bra jobbarkompisar gör allt så bra, det är så roligt, gillar mitt jobb.
börjar bli sjuk tror jag :(
de flesta på jobbet har varit lr är sjuka nu, maginfluensa, halsont och feber, jag tror jag börjar åka på hals och feber faktiskt.
jobb imorgon igen, och fredag, ledig helg, skönt :)
till lunch idag blev det couscous med rostbiff och fetaost, riktigt gott, enkelt för dig som inte har så mkt tid.
Rostbiff är ganska dyrt, det går bra med vanlig skinka, kalkon etc.
koka couscous enl. anvisning.
rulla rostbiffen i rullar så ser det revligare ut.
tärna fetaosten och skär salladen till.
önskas smak på couscousen kan man hälla i kryddor i vattnet.

till middag blev det champinjon- och kantarellsoppa med mackor.
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g färska kantareller
500 g färska champinjoner
3-4 msk smör
5 msk vetemjöl
12 dl hönsbuljong
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt och vitpeppar
Till dekoration:
smörfrästa kantareller
persilja
Gör så här
1. Putsa svampen. Fräs svampen i smör på svag värme ca 10 minuter. Ta upp några små svampar och spar till garnering. Strö mjölet över svampen och rör om. Spä under omrörning med hälften av buljongen.
2. Häll svampblandningen i en matberedare eller mixer. Kör till puré. Häll över i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen under vispning. Sjud 10-15 minuter.
3. Vispa samman äggulor och grädde och vispa ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli riktigt het men koka inte, då kan den skära sig. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med smörfräst svamp och en liten kvist persilja.


