Tisdag




hej på dig.

alla måste väl ändå hålla med om att man blir så otroligt glad en sån här dag när vår sol är här och värmer upp och tinar bort vintern som vi dragits med länge nog nu?

Idag måste nog vart rekord värme för året? över 15 grader här i Kalmar ryktades det om, skönt.




morgonen började med en dusch och så frukost där på som fick bli en risifrutti, en macka och ett glas tropisk juice.



idag har jag även umgåts med Tobbe en stund, tvättat hans bil och åkt förbi pappa blå utan bälte och i alldeles för hög fart där han gasade och körde och jag satt och styrde? men vi klarade kursen bra, trots att vi säkert såg ganska misstänksamma ut? haha




till lunch idag fick det bli två ägg- och räkmackor ihop med jimmi som faktiskt varit vaken sen 10:30 idag, han kunde inte somna och ville få sol han med :)



vi har hunnit med att hälsa på svärmor en sväng också, det var ett tag sen, så det var mysigt :)




nu har vi precis ätit middag, som idag fick bli en riktigt god middag, klyftpotatis, hemmagjorda nötfärsbiffar och kantarellsås.



recept på hemmagjorda nötfärsbiffar

3-4 port.

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
½ gul lök
salt, peppar och vitlök efter smak.

blanda samman allt i en bunke så färsen är klumpfri och ägg, ströbröd, lök och kryddor är väl blandat.

ta upp en klick i handen och forma till biffar som du sedan steker några minuter på vadera sida beroende på hur tjocka dem är varierar stektid.



recept på kantarellsås

  • ½ liter rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • soja
tillagning

  1. Dela de största kantarellerna i mindre bitar.
  2. Stek kantarellerna utan smör tills de vätskat av sig.
  3. Tillsätt smöret och mjölet. Häll på grädden under omrörning.
  4. Koka såsen i 10 minuter.
  5. Smaka av med salt, vitpeppar och soja.


går till musik som får en på så bra humör.


går till torr hy, förstör sminkning och är allmänt jobbigt.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0